Adrian Das, 14-jarig talent uit Pamplona

Dit seizoen zal ik regelmatig berichten over de 14-jarige Adrian Das die in het Spaanse Pamplona woont en uitkomt voor Navarro Villoslada. Afgelopen zomer trainde hij als 13-jarige mee met de Nederlandse U-15 selectie, maar viel op het laatste moment toch af.

Adrian traint al sinds eind augustus met z’n team – de club Navarro Villoslada – die helemaal uit jongens van 2003 bestaat, dit nadat de club had besloten de jongens van 2002 en 2003 te scheiden. Ook hebben ze een nieuwe trainer die hun nu op hoog niveau traint en de verbetering is duidelijk te zien. De jongens trainen nu 4 x per week heel intensief en dan op zaterdag een wedstrijd.
Ook zit hij dit jaar weer bij het provincie team van Navarra die vrijwel compleet uit jongens van 2002 bestaat en die zijn aan de voorbereidingen begonnen voor de landskampioenschappen van Spanje met nog eens twee trainingen per weekend, heel zwaar dus omdat hij natuurlijk ook naar school moet, huiswerk moet maken en studeren voor examens.

De ervaringen die hij afgelopen zomer in Nederland heeft opgedaan hebben zeker geholpen met de stap die hij nu heeft genomen, bovendien heeft hij nog steeds contact met een aantal van de jongens die hij heeft leren kennen bij de U-15. Het is alleen jammer dat de meesten jongens, zo niet allemaal een jaar ouder zijn dan Adrian, dus als hij opnieuw zou worden gevraagd, dan zal hij waarschijnlijk niet in het zelfde team zitten, want hij zal wel weer worden uitgenodigd voor de Nederlandse U-15 selectie.

Afgelopen weekend ‘danste’ hij haast over het veld, ze speelde tegen een club uit Pamplona (Lagunak), en wonnen overtuigend met 82-57, Adrian had 23 punten 13 rebounds 5 assist.

Komende weekend speelt hij een toernooi met de provinciale selectie van Navarra tegen de drie Baskische provincies, zaterdag spelen ze met Navarra tegen Alava (Vitoria) die met een hoop jonge spelers van Baskonia komen. In principe bestaan de provinciale teams allemaal uit U-15 spelers.

Tot zover een update over het seizoen van Adrian Das.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s