Stukje uit het verhaal over Jackie Dinkins

Stukje uit het verhaal over Jackie Dinkins, “Basketball is mijn leven. Het fascinerende vind ik dat je altijd iets anders kunt doen, er is zoveel improvisatie mogelijk. Het zalige is dat je alles vergeet. Je kunt gefrustreerd zijn, of, boos, of je hebt problemen, als je basketballt vergeet je alles.”

De goedlachse, vriendelijke Jack Dinkins heeft een periode van zwaarwegende acclimatisatie achter de rug. Een periode, waarin hij vergat het mooie van Holland mee te- pikken. Iets, waarover hij uitsluitend, zichzelf een verwijt maakt: zijn auto staat immers voor de deur. Maar nu Dinkins er eenmaal achter is, dat er ook in Holland met plezier kan worden gebasketballd, dat zijn ideeën worden gerespecteerd, en dat hij hier ’s avonds rustig over straat kan lopen, zijn zijn reserves voor een goed deel verdwenen.

Hij woonde eerst een tijdje in Vlaardingen, samen met Richardson, maar … toen Lilian overkwam werd het een flatje in IJsselmonde: Vijfmaal in de week trainen, dikwijls twee wedstrijden ertussendoor, en proberen te onthouden in welke van de vier trainingszalen Jan Bruin c.s. nu weer waren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s