Tweede seizoen in Duitsland ….. Tyson Kanseyo

Een aantal spelers die in het buitenland spelen, doen dit bij teams in de lagere divisies, sneeuwen een beetje onder daarom zal ik zo nu en dan eentje in de schijnwerpers zetten. Ik trap af met de Nederlander met Afrikaanse roots Tyson Kanseyo, die na zijn Amerikaanse avontuur vorig seizoen zijn debuut als profballer maakte bij het Duitse SV Haspe’70 (Hagen) in de eerste Duitse regionalliga. In augustus werd hij opgevist door competitie-rivaal CityBasket Recklinghausen.

Op 13-jarige leeftijd begon Kanseyo bij het plaatselijke Joy-M in Malden. Al snel viel hij op bij scouts in de regio en verkaste hij naar Wildcats in Nijmegen. Via een basketbalschool in Den Bosch kwam hij uiteindelijk in Amerika terecht. Daar speelde hij onder andere bij het universiteitsteam van Montana State. Tussendoor kwam hij op internationale toernooien uit voor het Nederlandse jeugdteam. De laatste twee jaar in Amerika speelde hij voor Azusa Pacific University in Californië. Zijn jaren in de Verenigde Staten vervullen hem nog altijd met trots. Dat pakt niemand me meer af. Nu begint hij aan zijn tweede seizoen in de Duitse regionalliga, Na vorig seizoen bij SV Haspe’70 gespeeld te hebben, tekende de Nederlander voor dit seizoen een contract bij CityBasket Recklinghausen.

Het Duitse regionalliga-team van CityBasket Recklinghausen is zeer tevreden over hun aanwinst Tyson Kanseyo. “We hebben een goede vangst gemaakt met Tyson”, zegt coach Hülsmann. “Hij was vorig seizoen de beste rebounder in de competitie en zal ons op dit gebied direct kunnen helpen.” In het afgelopen seizoen was de 25-jarige Nederlander nog actief bij competitierivaal Hagen-Haspe, waar hij goed was voor een gemiddelde van 13.3 punten en 10.9 rebounds per wedstrijd.

“Met zijn sterke rebound, zijn aanwezigheid onder de basket en zijn atletisch vermogen lost hij drie absolute zwakheden in ons spel op”, verteld de coach met een optimistische kijk op het seizoen.  Hij springt naar elke bal en is oneindig snel. ”Bovendien zijn zijn hookshots bijna niet te verdedigen, wat hem waardevol maakt voor het team. “Met deze factoren en zijn onstuitbare wil, zal hij ons defensief zeer helpen.” Met zijn lengte van 2.03 zal Kanseyo op de positie vier en vijf spelen – en daar zou hij niet alleen in de verdediging een sensationele versterking moeten zijn. Het team en de coach hopen ook aanvallend op nieuwe impulsen van de “Big man”, die een goede pick-and-roll-speler is en vorig seizoen zijn schot wist te verbeteren.

Maar dat is niet het enige van Kanseyo, Hülsmann weet het zeker: “Ondanks zijn toch al zeer goede capaciteiten zien we nog veel potentieel, omdat hij al ervaring heeft in onze competitie, een voorbeeldige houding heeft en ambitieus genoeg is om verder hard te werken aan zijn zwakke kanten.

Zijn ouders wonen in Nijmegen. “Ze komen vaak kijken naar de wedstrijden,” verteld Tyson Kanseyo. Tyson Kanseyo en de nieuwe Amerikaanse speler Nathan Davis zijn graag geziene gasten bij REWE-Kramer om daar de lunch te nuttigen: “Max bij de grill is een geweldige kerel. Hij helpt me om mijn Duits te verbeteren. Trouwens: omdat Tyson Kanseyo visueel een modelatleet is en van nature het type “schoonmoeders lieveling”, kan zijn relatiestatus voor sommigen dames interessant zijn. Desgevraagd geeft hij de dames maar beperkte hoop: “Ik heb een geweldige vriendin.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s