Quentin Hall heeft ondanks de uitdagende omstandigheden zijn gevoel voor humor niet verloren

Het idee was een interview met Quentin Hall over zijn tijd als basketballer in Nederland. De 1.74 lange pointguard –  een favoriet bij de fans vanwege zijn onverschrokken spel en spontane houding – kwam in die vijfjarige periode uit voor Werkendam, NAC Breda en Giants uit Bergen op Zoom. Hij speelde 118 duels in de DBL en had een gemiddelde van 18 punten en 6.2 assists per wedstrijd. Na zeven jaar als pro-baller in Nederland, Belgié en Duitsland gespeeld te hebben, vestigden Quentin en zijn vrouw Vanessa zich weer op de Bahama’s. Hij werkte hier als onderwijzer en werd basketballcoach bij de verschillende nationale jeugdselecties. Maar het gesprek nam een andere wending en ging verder over hoe hij en zijn gezin de orkaan Dorian overleefden.

Het enige dat de orkaan Dorian niet vernietigde of beschadigde, was de geest van Quentin Hall. “Alles wat ik kan zeggen is dat ik springlevend ben”, vertelde de inwoner van de Bahama’s woensdag in een interview via skype. “Je kent me, ik ben een heel opgewekt persoon.”

Acht maanden na dagenlang te zijn geteisterd door de aanhoudende wind van 185 mph van de orkaan Dorian, keerde het leven langzaam terug naar normaal voor Quentin Hall en zijn familie in zijn geboorteland de Bahama’s. “Ik vertelde mijn oudste zoon dat dit acht ongelooflijke maanden zijn geweest,” zegt Hall, “Man, wat (de drie zonen van Hall) hebben meegemaakt in acht maanden, heb ik in 41 jaar niet meegemaakt.”

Ze hebben verschillende orkanen meegemaakt, maar er gaat niets boven Dorian’s aanhoudende wind van 185 mijl per uur, 1 meter regen en een 20 meter hoge stormvloed die talloze bedrijven en woonbuurten met de grond gelijk maakte.

De langzaam bewegende orkaan hield hen bijna 72 uur vast in hun huis. Eerst kwam de harde wind, gevolgd door hevige regenval die kniehoog water hun huis binnen stuurde. Een tweede golf veroorzaakte een muur van water waardoor de kinderen op de eettafel moesten staan ​​en Quentin en Vanessa op de bank.

“Het waren twee dagen in de hel,’ zegt Vanessa. “Eerst was het gewoon een harde wind, maar toen besloot Dorian boven ons te blijven zweven. De eerste keer was het niet erg, niet zo eng. Ik ben 1.70, maar de tweede keer kwam het water tot aan mijn middel en het bleef maar komen.”

De Hall’s overwogen te vertrekken om een ​​veiligere schuilplaats te zoeken, maar kozen ervoor om in het huis te blijven. Vanessa gelooft dat deze beslissing waarschijnlijk hun leven heeft gered. Ze vertelde dat de kustwacht het gezin probeerde te redden, maar dat het niet lukte vanwege de harde wind en regen.

Er werd rekening gehouden met de familieleden van Hall, maar verschillende vrienden behoorden tot de geschatte 2.500 vermisten.

De zuster van Hall en haar vriend, die in het huis van de ouders van Hall logeerden, werden gedwongen te evacueren toen het water ‘tot haar nek reikte’, vertelde Quentin. Na een paar pijnlijke dagen zonder contact kreeg Quentin bericht dat het goed ging met zijn zus, maar dat het huis, net als dat van Quentin, er behoorlijk slecht aan toe was. Quentins ouders waren gelukkig in Ohio om zijn broer te bezoeken tijdens de orkaan.

Het huis van de Hall’s stond nog steeds, maar het had grote schade opgelopen, ook aan een deel van het dak en plafond. Het water sijpelde door het defecte dak naar binnen.

Bijna alles binnenin dat niet van hout was gemaakt, was verpest. Hall is nog steeds bezig met het beoordelen van de stabiliteit van de constructie en of de elektrische bedrading en muren vervangen moeten worden.

“Er is hier volop werk”, zegt Quentin, “We zijn vrijwel alles in huis kwijtgeraakt.”

‘We gingen gewoon niet naar het achterste gedeelte, dat de meeste schade had,’ vertelde Vanessa. “Elke dag schrobde ik het weg zodat er geen schimmel kon groeien. We hadden geen stroom. Er kwam een straaltje water uit de kraan, maar ze hebben ons gezegd het niet te gebruiken.”

Voedsel en schoon water zijn schaars, maar Quentin zegt dat vrienden behulpzaam waren met ingeblikte voedsel en andere items. Scholen blijven gesloten, dus de jongens speelden in de buurt van het huis, terwijl Quentin, een onderwijzer, probeert voorraden te verzamelen en een elektricien te vinden om de bedrading in het huis te controleren.

“Je staat in lange rijen om een ​​kist water te halen en met een gezin van vijf rantsoeneer je alles”, verteld Vanessa, die bij een apotheek werkt. “Mijn jongste vraagt ​​steeds waarom het water zijn computer en de bank kapot maakte. Hoe leg je dat uit aan een 4-jarige? “

Het lekkende dak is gerepareerd. De keuken komt eraan, maar er is meer te doen. Hetzelfde met de badkamer.

Het doe-het-zelf stukadoorsproject moest helaas opnieuw worden uitgevoerd. Water en stroom zijn al maanden hersteld, maar flessenwater blijft een veiligere keuze dan leidingwater te drinken.

Acht maanden na dagenlang te zijn geslagen door de aanhoudende wind van 185 mph van de orkaan Dorian, keert het leven langzaam terug naar normaal voor Quentin Hall en zijn familie in zijn geboorteland Bahama’s. Er is altijd wel iets dat zijn aandacht vereist, of het nu gaat om het vervangen van de gezinsauto die uiteindelijk is gestopt met rijden of het vinden van de zeldzame beschikbare timmerman om aan de badkamer te werken.

De afgelopen vijf weken verbleven de Hall’s in wezen thuis om hun steentje bij te dragen aan het verminderen van de verspreiding van de coronavirus-pandemie. De vrouw van Hall, Vanessa, is weer aan het werk als apotheker.

Niets daarvan belemmert de positieve instelling van Hall, hoewel zelfs de meest optimistische mensen een tijdige oppepper of twee nodig hebben. Hij is verheugd te kunnen melden dat er onderweg talloze voorbeelden zijn geweest.

‘Soms had ik echt zin om het op te geven, het was soms te zwaar,’ zegt Hall. “Elke keer als ik zo begon te denken, klopte een van de kinderen die ik lesgaf of coachte op de deur en begon me te helpen, dus ik moest opstaan ​​en doorgaan.

De verwoesting van de krachtigste orkaan die ooit is opgetekend, bracht humanitaire hulpverleners naar de Bahama’s, waaronder een oud-collega van de Gonzaga university, die wat voorraden schonk voor het huis van Hall.

‘Hij hielp het ministerie van onderwijs en de districtssuperintendent bij wie hij werkte, coachte me’, vertelde Hall. “Zijn groep hielp mensen in Abaco waar ze echt slecht af waren. Echt een aardige vent. “

De man arriveerde op de Bahama’s toen Hall in Spokane was voor het Northwest Passages “World Court” evenement van The Spokesman-Review over Gonzaga’s internationale rekrutering, dat ook dienstdeed als fondsenwerving voor de familie van Hall.

Hall maakte opnieuw contact met voormalige klasgenoten, teamgenoten en de technische staf, waaronder hoofdcoach Mark Few, die de voormalige pointguard aanspoorde om een ​​paar kilo aan te komen.

Het Northwest Passages-evenement bracht $ 18.500 op voor de Halls. Een GoFundMe-pagina opgezet door zijn goede vriend Wes Oliver genereerde meer dan $ 15.000.

“Wat voor mij vooral heel prettig was, was om veel oude vrienden en teamgenoten te zien. Dat is op zich al verheffend, ‘vertelde Hall. “Met die onderbreking en adempauze van de dagelijkse beslommeringen op de Bahama’s, om (voormalig teamgenoot) Matt Santangelo, Wes Oliver en Coach Few te zien, was het echt opbeurend voor ons allemaal. Dat heb je op die momenten nodig. “

Hall, een onderwijzer lichamelijke opvoeding, was weer aan het werk en zijn zonen waren teruggekeerd naar school voordat de uitbraak van het coronavirus de eilanden bereikte en niet-essentiële bedrijven sloot. Afgelopen maandag telde de Bahama’s 5.163 positieve gevallen en 108 doden.

“We zaten weer op school en nu wordt dat weer van ons afgenomen”, zegt Hall. “Het voelt alsof (scholen zijn gesloten) voor twee maanden, vergeef me als ik een paar weken vergeet. Je vergeet dingen. “

Een typische dag voor Hall omvat het afzetten van Vanessa op het werk, het maken van maaltijden voor het gezin en het afvinken van items op de lange takenlijst van het huis. Zijn jongens volgen hun studie virtueel op hun tablets.

Harde wind en kniediep water veroorzaakten grote schade aan het huis van Hall op Grand Bahama Island, maar hij boekt vooruitgang met de reparaties.

“We moesten alles eruit halen, schoonmaken en ik heb heel veel tijd besteed aan de achterkant van het dak,” zei hij. “Er waren heel veel lekken, maar we konden ons weer aansluiten. Het dak is weer omhoog en het lijkt stabiel te zijn. Hopelijk heb ik het goed gedaan.

“We bevinden ons in een orkaangebied, dat is wat me meer dan wat dan ook beangstigt”, zegt Hall, “Herstellen en herbouwen, het kan, maar een toekomst hebben is iets anders. Waar ik vooral aan denk, zijn mijn kleine jongens. Ik ben niet van plan weg te gaan. Ik vind het heerlijk om hier te zijn en om thuis te zijn. “

‘Ik neem het dag bij dag. Ik heb geluk gehad, er zijn veel mensen gekomen om me te helpen. Het is verbazingwekkend hoeveel hulp we hebben gekregen. Hall heeft ondanks de uitdagende omstandigheden zijn gevoel voor humor niet verloren. “Zoals ik uit de storm ben gekomen, ”zegt hij lachend, “kan ik dit (de nasleep) zeker overleven.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s