Het Spel ……. Een ‘Must-Have’ voor de basketballliefhebber

Mart Smeets (72) heeft een nieuw boek geschreven. ‘Het Spel’ is een roman; over basketball en over zijn andere passies muziek, reizen en vrouwelijk schoon.

De ‘peetvader’ van de Nederlandse basketballjournalistiek beschrijft in zijn boek hoe topbasketballer Frank Jager onder grote druk moet presteren en aan veel verleidingen blootstaat ‘on the road’. De hoofdpersoon ontmoet Anastasia, een prachtige vrouw, en raakt mede door haar onder invloed van de klassieke muziek van de Finse componist Jean Sibelius. ,,En dan begint er van alles. Niet alleen wordt hij zelf gegrepen door deze muziek en de vrouw, maar komt hij ook voor het eerst in gewetensnood.

De naam van de hoofdpersoon, Frank Jager, is een samenvoegsel van de namen van twee van zijn beste vrienden en oud teamgenoten van het befaamde Haarlemse Levi’s Flamingo’s, Erik Jager en Frank Kales.

Ik heb het boek open geslagen en vervolgens geen acht meer geslagen op mijn omgeving; ik moest en zou het uit hebben. Het verhaal heeft veel herkenbare situaties, vooral voor mensen die zelf op redelijk hoog niveau spelen of gespeeld hebben. Uit de manier waarop Mart Smeets schrijft, ga je je gedurende het boek steeds sterker afvragen in hoeverre het een waargebeurd verhaal zou kunnen zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s