Kevin van Wijk ………. Wel of geen Oranje kandidaat?

De 28-jarige power-forward Kevin van Wijk werd deze week voor de tweede keer dit seizoen gekozen tot speler van de week in de Spaanse LEB Oro. Zijn statistieken zijn op dit moment: 12 wedstrijden waarin hij goed is voor gemiddeld 15.8 punten (61.8%), 8.7 rebounds, 1.5 assists en 2.4 steals in 31 minuten. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen in de LEB Oro, waar hij eerder uitkwam voor respectievelijk Oviedo, Breogan, wederom Oviedo, Melilla en dit seizoen dan Levitec Huesca.

Bij Huesca vormt hij een goed duo met de Catalaan Albert Fontet, waarbij ze met hun leiderschap en ervaring het team vaak op sleeptouw nemen ….. dit roept herinneringen op over zijn tijd bij de Valparaiso University, waar hij toen een gevreesd duo vormde met de Australische-Nederlander Ryan Broekhof (nu Kuban).

De multi-functionele Kevin van Wijk kan op de drie,vier en vijf positie spelen en speelt in dienst van het team, het maakt hem niet uit of hij starter is of van de bank moet komen. Voor een coach is hij een ideale speler die doet wat de coach van hem vraagt: “punten, rebounds of het vuile werk opknappen” ………. Name it you got it.

Ik volg hem nu een jaar of tien en vraag me toch af waarom hij nog nooit een interland heeft gespeeld, maar ik ben natuurlijk geen bondscoach.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s